Hopp til hovedinnholdet

Vennene mine gjør narr av meg, hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er ei jente på 16 år. Jeg begynte på videregående for cirka 2 måneder siden, uten noen jeg kjente fra før, så jeg måtte få meg nye venner alene. Jeg har fått to venninner, men problemet er at jeg aldri føler meg bra rundt dem. De gjør stadig narr av meg, og ler av meg. De grupperer seg, og gjør meg mindre selvsikker. Føler heller ikke jeg kan være meg selv rundt dem. Jeg sliter psykisk, og har det tøft til tider. Av og til føler jeg meg så sliten og lei at jeg må låse meg inn på badet og gråte. Gode venner jeg har fra ungdomsskolen føler jeg at jeg kan åpne meg for og gråte foran, men jeg føler de nye venninnene ikke hadde brydd seg eller forstått. Men jeg merker at de oppfører seg annerledes når de ikke er sammen, og jeg er med bare én av dem. Da blir jeg ikke stadig gjort narr av, og får den gode følelsen venner skal gi. Vet jeg burde holde meg unna dem, men jeg orker ikke være alene. Det er så kjipt å sitte alene. Hva kan jeg gjøre? Er så lei av å ha det sånn.

SVAR

Besvart 15.10.2019 11:46:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Ikke så gode venner lenger?

Var du sammen med bestevennen din hele tiden før, men ser han/henne nesten aldri nå? Fortvil ikke. Du kan alltid redde vennskapet.

Skrevet av ungdomsjournalist Konstanse.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

10 tips til å få nye venar

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

 

Les mer
account_circle