Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får folk venner så lett?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg går mitt siste år på ungdomsskolen og har ikke hatt det så greit de 2.5 siste årene. Gjennom hele barneskolen hadde jeg en bestevenninne og vi var veldig nære. I 8. begynte vi å skli fra hverandre og i løpet av 9. kutta hun meg helt ut fordi jeg ikke var kul nok for henne. Det var vanskelig i starten, men jeg kom meg over det. Jeg ble veldig god venn med en annen jente i klassen min og jeg starter på en ny idrett der jeg ble kjent med mange fra andre klasser. De andre jentene i klassen var ikke så hyggelige mot meg og venninnen min det siste halvåret i 9. De inviterte bla alle jentene i klassen utenom hun og meg i bursdager osv. Dette førte til at vennen min bytta klasse og nå er hun i en jentegjeng der. Jeg byttet og klasse men jeg er ikke en den av en gjeng eller har en veldig nære venn. Synes folk skuffer meg hele tiden, selvom jeg gjør mye for de. Får aldri noe tilbake. Vil møte nye folk på vgs men er redd de og vil skuffe meg. Hvordan får folk venner så lett, men ikke jeg?

SVAR

Besvart 01.02.2020 18:12:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle