Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjerne lære å trøste

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har en venninne som ikke er fornøyd med seg selv. Noen ganger kutter hun seg selv, og viser det til meg. Hun er ikke stolt av det hun gjør, og gråter når hun snakker om det. Hver gang hun gråter, er det eneste jeg klarer å gjøre, å bare stå der, og se på at jentene i klassen min trøster henne og klemmer henne. Jeg bare klarer ikke å trøste andre. Men det verste er at hver gang jeg ser noen skade seg og begynne å gråte, klarer jeg nesten ikke å motstå trangen til å le. Hver gang noen gråter, er det eneste jeg klarer, å bare stå der og prøve og ikke le. Jeg får ikke til å si ting som trøster dem, og jeg vet aldri hva jeg skal si. Hver gang jeg er lei meg, så er vennene mine der for å trøste meg. Men hver gang de gråter, er det eneste jeg kan gjøre å bare stå der og se på. Det gjør vondt inni meg, og jeg blir flau over meg selv. Jeg vil så gjerne hjelpe andre, men jeg får det ikke til. Jeg vet dette ble litt teit. Hilsen en jente som vil lære seg å trøste andre.

SVAR

Besvart 23.02.2020 22:09:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle