Hopp til hovedinnholdet

Er venninna mi sosiopat?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, så jeg har en venninne og vi har kjent hverandre i masse år. I det siste har jeg begynt å lure på om venninna mi er en sosiopat. Jeg har lest og undersøkt og finner ut at hun har en god del trekk som kjennetegner en sosiopat. Ikke skyldfølelse, forstår ikke andres følelser eller sine egne, er ikke empatisk eller viser at hun bryr seg. Hun blir lett sint og kontrollerende. Hun sa at hun ikke kan se for seg selv gråte eller bli trist hvis et familiemedlem hadde gått bort. Hun tar ikke vare på minner, og forteller aldri noe om seg selv - selvom vi er nære venner...eller jeg vet ikke om vi er nære venner - jeg føler jo det, men gjør hun? Uansett: hun har heller ikke no spesiell interesse for noe, og gjør ikke så mye på fritiden annet enn skole. Det er en del flere ting, men jeg har ikke plass å skrive det her. Så jeg lurte på om jeg bør snakke med henne om dette, eller om jeg skal la det være? Og bør jeg ta kontakt med noen andre om dette? Tror dere hun kan være sosiopatisk?

SVAR

Besvart 09.05.2020 19:18:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle