Hopp til hovedinnholdet

Hvordan lage avstand på en fredlig måte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg har en venn som jeg har kjent siden vi var små. I barndommen vår hermet hun etter meg og skulle prøve å være så lik mulig som meg. Men nå er det som at hun vil gjøre alt bedre enn meg. Hvis jeg får til noe så prøver hun alt for å få til det samme, og så greie noe bedre. Eller hvis noen sa til meg at jeg er flink, kommer hun inn i samtalen og sier noe hun er flink i slik at de skal også si det til henne. Hun har også hatt perioder der hun går rundt til andre å "skryter" av mine usikkerheter. Det er litt vanskelig å forklare, men at hun sier: Min venn er kortere enn deg. Som om det er en konkurranse jeg ikke er med i, men hun bruker meg i "konkurransen". Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre siden jeg blir sliten av at hun skal overgå meg hele veien, og jeg ikke kan få litt oppmerksomhet uten at hun også skal ha. Håper ikke jeg hørtes egoistisk ut fordi jeg kan dele oppmerksomhet og folk får lov til å være bedre enn meg, men når jeg alltid blir overgått mister jeg selvtilliten min.

SVAR

Besvart 31.05.2020 12:00:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Slik kan du avsløre en falsk venn

Har du opplevd å bli sviktet? Eller har noen plutselig ditcha deg? Les videre for flere kjennetegn på en falsk venn.

av Skage, ungdomsjournalist.

 

Les mer
attach_file

Du er unik! Vil du vise det?

Har du lyst til å skille deg ut? Eller vil du helst slippe? Uansett hva du velger, er det greit. Det viktigste er at du trives med deg selv.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle