Hopp til hovedinnholdet

Jente 16 år! Bestevenninna mi har veldig kristne og strenge foreldre.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 16 år, og jeg har en bestevenninne jeg er veldig glad i, som jeg tror har det litt vanskelig... Foreldrene hennes er veldig kristne og veldig strenge. Hun får ikke lov til å gå i klærne hun vil og ikke drive med de hobbyene hun vil, og hun får nesten aldri være med venner. Jeg skjønner at jeg ikke kan kontrollere hvordan de oppdrar henne, men jeg ser hvor lei seg hun blir av det, nesten deprimert. Noen ganger har hun kommet på skolen med hovne øyne pga gråt, fordi hun har kranglet med dem og fordi hun føler at det ikke er noen mulighet for å motsi dem. Jeg vet også at faren hennes har dyttet henne en gang, men så vidt jeg vet skjedde det bare én gang, så jeg er usikker på om jeg burde fortelle det til noen. Hvis jeg sier det til noen og de kontakter barnevernet så vet jeg ikke om venninna mi noensinne ville ha tilgitt meg. Hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 07.06.2020 14:20:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Barnevernet skal hjelpe barn og ungdom som ikke har det bra hjemme. De vil prøve å finne ut hvordan de kan hjelpe deg og familien din best mulig.

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
account_circle