Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få bort selvmordstankene jeg har?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei... jeg har lenge tenkt på dette. Jeg har bursdag snart og har tenkt på å ta livet mitt da, men jeg tror ikke at jeg tør fordi jeg er for glad i familien min og vennene mine. Jeg har slitt i mange år med kutting og veldig vonde tanker om å ta livet osv... men med en gang venninna mi ser at jeg kutter på armen min begynner hun også. Og da «kutter» henne seg med bare neglene sine sånn at hun får litt merker sånn at folk kan se. Så går hun på skolen og nesten stapper armen sin på folk for å få oppmerksomhet. Jeg syntes dette er litt unødvendig fordi jeg ikke gjør dette for oppmerksomhet og jeg gjemmer meg nesten bort i store hettegensere og bukser (siden jeg kutter på låret osv også sånn at ikke venninna mi merker det) selv om det er midt på sommeren... men ja jeg lurte bare på om dere kan hjelpe meg med å ikke ha lyst til å ta livet mitt og det med venninna mi...? (Jeg har ikke så lyst til å ta livet mitt nå, men tenker litt på det)

SVAR

Besvart 14.06.2020 09:27:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
account_circle