Hopp til hovedinnholdet

Redd for ikke å få venner på videregående skole

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har egentlig hele barneskolen vært sosial og hatt ganske mange venner, men da jeg begynte i 8. Klasse så begynte jeg å bli lite sosial fordi jeg kom ikke så godt over ends med jentene i klassen min. Nå går jeg i niende (og skal begynne i 10. Klasse) og jeg føler ennå ikke at jeg passer særlig godt inn med de andre og jeg er hjemme hver dag og henger ikke med noen. Jeg har prøvd av og på å prøve å passe inn med jentene ved å inkludere meg selv og å spørre om de vil gjøre noe men det er alltid jeg som må spørre om det, og når jentene er sammen (bortsett fra bursdager og sånt), så blir jeg aldri invitert. Jeg har alltid tenkt at det kommer til å bli bedre på vgs men nå er jeg redd for at jeg bare ikke klarer å få meg venner, og at jeg bare ikke er mulig å like, eller å være med.

SVAR

Besvart 07.07.2020 09:49:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Føler du deg utestengt?

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

 

Les mer
attach_file

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

 

Les mer
account_circle