Hopp til hovedinnholdet

Hvordan takle venner som ikke støtter deg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg starter på vgs til høsten og fikk nylig vite at bare en venninne kom inn på samme skole som meg. Jeg er glad for det, men føler vennene mine ikke bryr seg om meg. For venner skal jo være der for deg når du trenger dem, støtte deg osv. Jeg er jo en sjenert jente som har vanskeligheter med å finne meg venner og å snakke med folk på min egen alder. Jeg sa til disse venninnene mine at jeg skulle skjerpe meg og snakke med nye folk på den nye skolen. Noen dager senere får jeg vite av venninna som skal på samme skole som meg at hun andre sa dette: «jeg tviler hardt på at hun kommer til å greie det. Hun kommer til å bli musestille og sjenert allerede første skoledag» jeg synes ikke dette er så veldig hyggelig av henne. Venner skal jo støtte deg og si «du greier det!». Noen sier jeg bør droppe disse venninnene, men jeg vet ikke selv. Vil heller ikke være alene på vgs og ellers på fritiden. Hvordan skal jeg bevise hun venninnen om at jeg greier det? Og hvordan kan jeg bli kjent med nye?

SVAR

Besvart 08.07.2020 15:49:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

10 tips til å få nye venar

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

 

Les mer
attach_file

Fem tips til den første tiden på ny skole

Mange kjenner på sommerfugler i magen når de skal begynne på ny skole. Her er noen tips slik at du kan finne deg til rette i et nytt miljø.

 

Les mer
attach_file

Slik kan du avsløre en falsk venn

Har du opplevd å bli sviktet? Eller har noen plutselig ditcha deg? Les videre for flere kjennetegn på en falsk venn.

av Skage, ungdomsjournalist.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle