Hopp til hovedinnholdet

Kompisen min sliter, jeg vil gjerne hjelpe ham. Råd?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, gutt 17 her, jeg har en god kompis i samme alder som sliter psykisk. Han har kommet ut og sakt at han sliter med personlighet og hvordan folk ser på han. Han har slitet med dette i rundt 3 år. Han vil ikke at andre skal vite om det så det er derfor jeg kommer hit for råd. Han som sagt sliter med personlighet. Dette startet på ungdomsskolen da han følte at personligheten hans ikke var like spennende som andre i vennegruppa. Dette fikk han til og oppføre seg frekk og litt ufin for å få oppmerksomhet av oss i vennegruppa. Han har sagt dette til meg nå og sier han sliter med og finne ut hva han skal gjøre, han sliter psykisk og han er veldig redd for hvordan han kommer fram for andre. Han har det hardt. Jeg tror også han sliter med overtenkning. En annen situasjon som skjedde, var når jeg og han og en random person satt og snakket sammen på nett. Han sa kanskje 3 ord og friket ut over hva han sa var frekt eller upassende. Han er utslitt av alt tenkingen Jeg vil gjerne hjelpe han.

SVAR

Besvart 09.07.2020 16:23:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle