Hopp til hovedinnholdet

Det virker som folk liker venninnen min bedre enn meg, og jeg er så sjalu!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg trenger hjelp, har et stort problem for å si det sånn..Jeg har en vennine, hun er ikke akkurat så KJEMPE pen, men herregud, alle til og med lærerne liker henne.og det er sikkert fordi når de ser på meg prøvr hun å avlede de slik at de ser på henne HELT sikkert ass...hver gang noen skal snakke til oss er det henne de ser på. også har jeg en til venn, og da er det meg, hun jeg er sjalu på, og hun andre..og hun andre og hun jeg er sjalu på er skikkelig gode venner. hun andre er liksom helt gæren etter hun jeg er sjalu på. det er jo fordi at de sitter i lag, hun jeg er sjalu på sier alltid så morsomme ting som hun andre ler av..mens hver gang jeg og hun andre skal snakke blir det HELT akward, jeg finner ingenting å si, og etterpå angrer jeg..hver dag jeg kommer hjem er jeg lei meg, vennskapet er det ENESTE jeg tenker på. jeg tenker på at jeg har det helt fortferdelig, 1, gutten jeg liker har sluttet å se på meg. 2. alle snakker til hun jeg er sjalu på. 3. hun andre vennen min liker hun jeg er sjalu på MYE MYE MYE MYE Mye mer enn hun liker meg. 4. de sittr i lag. 5.jeg fortviler meg hele tiden etter skolen bare pga det.6. jeg føler at jeg liksom ligger på andre plass, altså andrevalget til alle. hun er jo veldig snill mot meg hun jeg er sjalu på, men herregud, jeg blir bare såååååå fort sjalu.. også gruer jeg meg hele tiden til timene for der vet jeg at de to'ene kommer til å snakke og snakke og le og le mens jeg blir en looner... HJELP MEG VÆRSÅSNILL!! ;(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at det ikke er noe lett for deg når du føler at venninnen din er bedre likt enn deg. Og når du går rundt og tenker så mye på det og har denne sjalusifølelsen hele tiden, er det helt naturlig at du blir sliten og lei deg. Du sier at gutten du liker har sluttet å se på deg. Jeg vet jo ikke hvor godt du kjenner han, men ofte er det lurt å prøve å få mer kontakt enn bare blikkontakt. Prøv å snakke med han og bli kjent med han, og kanskje også flørte litt. Det er lettere at han bli interessert i deg om du tør å ta litt kontakt og initiativ. Jeg legger ved noen artikler med gode flørtetips.

 

Når det er sagt, så synes jeg du skal prøve å jobbe litt med selvtilliten din. Du føler jo at alle ser på og snakker til venninnen din og ikke deg. Venninnen din kan du jo ikke forandre på, men du kan jobbe med å bli mer utadvent, og ha litt mer selvtillit. Ikke vent på at folk skal ta kontakt eller snakke til deg, prøv å snakke til dem isteden, da må de jo svare deg, og ikke venninnen din. Vær deg selv, og ikke tenk så mye på hva andre tror og synes. Du sier også at du tror den andre venninnen din liker den andre venninnen din bedre en deg. Det er heller ikke noe å gjøre med, men du kan jo prøve å bli litt bedre kjent med henne. Kanskje dere kan finne på noe bare dere to, sånn at det ikke bare blir hun du er sjalu på som snakker? Men hvis det er sånn at å være med venninnene dine gir deg en dårlig følelse og du blir lei deg, synes jeg du bør vurdere å få deg noen nye venner også, som du føler deg mer vel sammen med. Jeg vet at det er lettere sagt å få seg nye venner, men det handler også om å være åpen og hyggelig, og å ta kontakt. 

 

Jeg legger ved noen artikler som kanskje kan gi deg noen gode tips. hvis du vil, går det også an å snakke med helsesøsteren på skolen din eller på helsestasjon for ungdom.

 

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap