Hopp til hovedinnholdet

Er 2 år for stor aldersforskjell? Venninna føler seg utenfor sammen med oss

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bare lurer på om det er akseptabelt for meg og en 18, snart 19 år gammel gutt å være sammen. Er han for gammel for meg, eller..? Jeg er som nevnt straks 17, og jeg føler meg i grunnen litt liten i forhold til han, men vi har skikkelig mye til felles, og trives utrolig godt sammen.. Btw, så har jeg også litt problemer med en felles venninne av meg og denne gutten, ettersom at hun blir så sjalu fordi vi snakker så mye sammen, og da føler hun seg tydeligvis utenfor..og det ender med at hun blir sur på oss begge. Har dere noen råd om hvordan vi kan unngå at hun blir sånn? Og, sist men ikke minst..så er denne gutten (som faktisk har sagt at han liker meg) svært...populær hos jentene, og mange vil ha han..hvilket gjør at jeg i grunnen også føler meg litt truet, ettersom at en av dem som er skikkelig forelska i han, også er en av eksene hans. Please, jeg trenger noen..råd, til hva jeg kan gjøre for å forbedre situasjonen, takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

2 år er egentlig ikke en stor aldersforskjell så gamle som dere er, det er heller mer normalt. Hvis dere trives sammen og du er komfortabel med aldersforskjellen, så er det ingenting i veien for dere to.

 

Det er viktig at dere skiller mellom når dere to er alene sammen og når dere også er sammen med venninna deres. Man skal ikke oppføre seg på samme måte eller gjøre de samme tingene. Ta hensyn til henne, inkluder henne, snakk med henne og pass på at dere alle sammen gjør ting sammen. Det er ubehagelig for henne om dere skal kysse, kose og flørte masse når hun også er der, og da kommer hun til å føle seg utenfor. Hvis du fortsatt er usikker på hvorfor hun føler det slik og hva dere gjør galt, så spør henne hvorfor hun føler seg utenfor og hvordan hun tenker at dere kan gjøre det bedre. Spør henne om det mens dere to er alene sammen, og ikke foran gutten. Det kommer til å være ubehagelig for henne å måtte forklare seg foran dere begge to, og hun kommer bare til å føle seg dum som tok det opp i det hele tatt.

 

Hvis han har sagt at han liker deg, så må du stole på at han mener det han sier og ikke er interessert i noen av de andre. Samtidig så burde den sjalusien bare drive deg til å satse på han og ikke holde tilbake. Hvis ikke du åpner deg for han eller gir dette en sjanse kan det godt hende at han går videre og finner seg noen andre.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap