Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg fortelle kompisen at jeg liker søstra eller holde meg unna alt?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Først vil jeg si at dette er en flott side med høy kompetanse, som har hjulpet meg mye. Jeg vet ikke om jeg skal fortelle hele historien, men jeg gjør det uansett. Jeg og en kamerat er ivrige fotballspillere, og var en dag på fotballbanen for å trene. På vei hjem fra banen, har vi snakket mye om jenter og alt som hører med i en slik samtale mellom to 17-åringer. En dag skulle vi bli hentet på banen. Vi snakket om alt det vanlige helt til bestefaren hans kom for å hente oss. Vi fikk vite at hans søster skulle bli kjørt hjem samtidig, da hun hadde vært hos besteforeldrene. Da jeg så henne ble jeg nesten stum. Hun var så utrolig vakker! Langt nydelig hår, pene øyne og (fy skamme seg) flott rumpe og pupper. Jeg satt i bilen hele turen og glante. hun var rett og slett det flotteste jeg noen gang har sett. Jeg forsto egentlig med en gang at dette er galt. Jeg kan ikke fortelle en relativt ny venn, at jeg liker søstera hans. Noe annet som også er litt tvilsomt er at hun er 14 år. Jeg er veldig redd for reaksjonen til broren hennes, altså min venn. Jeg forstår at 17-14 er litt drøyt, Jeg er rimelig sikker på at vennskapet vårt vil bli ødelagt, iom. at det fortsatt er tidlig i vennskapet. så jeg har ingen planer om å fortelle ham det med det første. Her kommer da de egentlige spørsmålene. Hva er lurt å gjøre? Bør jeg fortelle ham det? Bør jeg holde meg unna hele greia?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg tror ærlig talt ikke at kompisen din kommer til å ta det særlig bra om du forteller han at du er interessert i søstra hans på 14 år. For alt jeg vet kan det være at han tar det fint og synes det er hyggelig, men de fleste gutter ville nok oppført seg litt beskyttende ovenfor søstra si. 

Jeg synes først du skal vurdere hvor sannsynlig det er at det kan bli noe mer mellom dere. Vet du noe om henne? Tror du at du kunne likt henne utover det at du synes hun er pen? Det er jo veldig dumt å fortelle kompisen din om dette, og så oppdager du at du ikke er like interessert når du blir kjent med henne. Jeg synes heller du kan dra på besøk til han noen ganger og prøve å få snakket litt med henne når du er der. Bare slå av noen ord før du går sammen med kompisen din. Det er helt normalt det, og vil også gi deg en mulighet til å bli bedre kjent med hverandre. I tillegg tror jeg det vil bli lettere for deg om kompisen din oppdager at du er litt interessert i henne enn at du må fortelle han det. Hvis han ser at du virker glad når du prater med henne etc skjønner han det nok etter hvert. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap