Hopp til hovedinnholdet

Strever med motivasjon og fravær. Droppe ut og bli privatist?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! I fjor begynte jeg vg1 på medier og kommunikasjon. Jeg visste selv at det var et feilvalg, men jeg fortsatte på linja fordi jeg likte miljøet og trivdes veldig i klassen. Kjente også en del folk fra andre linjer. Siden det ikke er plass til å skrive så mye her får jeg ta det kort: Skoleåret endte i depresjon, angst, kjærlighetssorg, kyssesyken og drop-out. Dette hadde ingenting med skolen å gjøre, men jeg hadde det veldig vondt selv. Og jeg visste jeg ville bytte linje. Jeg bestemte meg for å prøve å ta 1vg igjen, denne gangen studiespesialisering. Nå har jeg gått sammen med de som er ett yngre enn meg i to og ein halv måned, og jeg mistrives veldig. Finner meg ikke til rette på skolen. Det hjelper heller ikke at jeg absolutt hater matte og naturfag. Ellers lurer jeg på om vgs virkelig ikke er noe for meg. Sliter med motivasjonen og har masse fravær allerede. Er i tvil om jeg skal droppe ut igjen og heller ta fag som privatist.

SVAR

Besvart 11.11.2014 19:22:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
account_circle