Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg søke på VGS? Skal jeg ta et fri år eller ikke? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har et veldig stort problem, som hverken jeg eller lærerne, eller mine foreldre kan finne ut av. Jeg skal søke videregående til neste år, men vet ikke hva jeg skal velge. Jeg er ikke noe i nærheten interessert i studiespesialisering. Hvis jeg til slutt finner ut at jeg skal det, så er det fordi jeg har bestemt meg for å gå søke politi etter det. Jeg mangler også motivasjon til å orke noe. Jeg har lest artikkelen deres, men fant ikke den til hjelp, dessverre. Men jeg har absolutt ingen peiling. Jeg vet ikke om jeg skal ta fri 1 år bare for å jobbe litt for å fylle hverdagen eller om jeg skal søke på et yrke, enten bygg og anlegg eller noe slikt, fordi jeg liker å snekre sammen ting, jeg liker også montering av div. gjenstander. Håper dere kan komme med råd. På forhånd, takk! :D

SVAR

Besvart 17.11.2014 21:03:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Politiutdanning - dette kreves av deg

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle