Hopp til hovedinnholdet

Går det ann å ta et friår? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Kjære ung.no, jeg er ei 16 år gammel jente. For noen månder siden begynte jeg på videregående. Når jeg søkte meg inn på plass hadde jeg ingen peiling på hva jeg skulle bli, så jeg søkte på studiespesialisering. Jeg kom inn, og wow det er mye vanskeligere enn jeg trodde. Jeg føler meg sykt umotivert, det er så mye at hver morgenen får jeg hodepine over å tenke på alt jeg skal gjøre. Tillegg til at pensumet er så vanskelig, har jeg ikke noe særlig motivisjon. Tro meg, jeg har prøvd å motivere meg selv. Tilogmed mine venner prøver, men de lykkes ikke. Jeg føler meg så sliten. Og itilegg har jeg funnet ut hva jeg vil bli, og bare tanken på at jeg må gå et år sånn som dette. Når jeg faktisk vet hva JEG vil. Mine foreldre nekter meg å slutte på studiespess midt i skoleåret. Jeg vet at ingen læring er bortkastet, men når jeg ikke klarer å få meg oppe på en 3 engang for jeg ikke klarer(kan ikke beskrive..) Går det ant at jeg tar friår, for å jobb. Vi er trossalt ute i November. Hilsen sliten

SVAR

Besvart 18.11.2014 21:07:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

 

Les mer
account_circle