Hopp til hovedinnholdet

Hvilke studiepoeng kan hjelpe meg, og må jeg ta opp fag?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei jente som går det andre året på vgs. Jeg strøk i geografi og engelsk i fjor. I naturfag og matte fikk jeg 2. Jeg har vært ei veldig skoleflink jente siden barneskolen, men i fjor fikk jeg et veldig dårlig liv som førte til at jeg ikke orket skole og ikke tok hensyn til den lenger. Men i år er jeg tilbake som jeg var fra før. Men disse karakterene fra fjor gjør meg veldig triste, og jeg tenker på det hver dag. I år har jeg fysikk, matte og biologi (realfag). Jeg har tenkt til å bli lege, studere medisin etter videregående. Jeg har vært hos rådgiver før men jeg får ikke et tydelig svar på det jeg spør om. Det jeg vil ha svar på er følgende: -Bør jeg ta opp de fagene for å kunne komme meg videre, fordi dem skal stå på vitnemålet? -jeg skal ha biologi 2, matte s2, kjemi og tysk 3 neste år, kan de studiepoenga hjelpe meg, slik at jeg kan slippe å ta opp så mange fag? -eventuelt hva bør jeg gjøre? Takk!

SVAR

Besvart 17.03.2015 15:54:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
account_circle