Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag trenger jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en gutt på 18, snart 19 som trenger råd! Jeg har gått to år på VG1 på forskjellige linjer. Ett år på Service og samferdsel, og ett år på Musikk, Dans og drama. Siden VGS ikke funker i det hele tatt har jeg valgt å avslutte studiene, og jeg har tatt vekterkurs og (snart) fått jobb i Securitas. Saken er den at jeg har tenkt mye på Politihøgskolen, og jeg har etterhvert tenkt å søke på vegne av 23/5-regelen. Har lest at 23/5 kravene gir Generell Studiekompetanse og blir behandlet på lik linje med alle andre som har det (GS). Større sjans å komme inn på PHS slik, enn realkompetanse har jeg lest meg opp til. Så leste jeg at disse seks realfaga man må ha tilsier det samme som ett år på VGS. Jeg har gått to! Men jeg har ikke hatt eksamen i de, men har fått karakterer i alle fag bortsett fra Historie og Samfunnsfag. (De må jeg ta som privatist.) Så spm. mitt: Trenger jeg å ta eksamen i ALLE 6 faga? Eller holder det med Historie og Samfunnsfag? Bør jeg kontakte rådgiver?

SVAR

Besvart 16.03.2015 10:28:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ingen skoleplass? Sluttet på skolen eller som lærling?

Er du arbeidsledig, eller har du et venteår? Da har du rett til hjelp fra oppfølgingstjenesten.

 

Les mer
attach_file

Politiutdanning - dette kreves av deg

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
account_circle