Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 19, snart 20 år gammel gutt som har gått studiespesialisering, der hadde jeg realfagene R1, Teori og forskning 1 og 2, og fysikk 1 og 2 der jeg strøk i fysikk 2. Året etter vg3 gikk jeg på folkehøgskole og prøvde å ta fysikk 2 som privatist. Det gikk veldig dårlig å jeg strøk igjen. Så det jeg lurer på er hva jeg skal gjøre videre. Jeg har veldig lite lyst å prøve å ta fysikk 2 opp igjen da jeg har liten tro på at jeg klarer det. Et annet valg er å bytte ut fysikk med et annet realfag har jeg fortsått. Men det virker litt håpløst siden jeg ikke skjønner hvordan jeg skal lære meg et helt nytt fag. Den siste muligheten jeg har tenkt på er å begynne på vg1 igjen med noe yrkesretter, men jeg vet ikke om det er forsent med tanke på søknader og ungdomsretten. Så jeg håper dere har noen tanker om dilemmaet jeg er oppi..

SVAR

Besvart 17.06.2015 09:29:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Fagskole – noe for deg?

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

 

Les mer
account_circle