Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte til samfunnsfag

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går første året på vgs nå og er snart ferdig. Jeg har lyst til å bli lege, men jeg er usikker på om det er noe jeg vil klare og om jeg fortsatt vil være interessert senere. Men jeg velger å gå for det, og velger realfag neste år. Men jeg lurer på om hvis jeg velger realfag og etter kort tid eller ca. et halvt skoleår, finner ut at dette ikke er noe for meg, kan jeg bytte til samfunnsfag, økonomi osv uten å ta et ekstra år? Fordi jeg har også lyst til å bli en etterforsker og studere kriminologi. Vet du hva man trenger å velge på videregående for å studere kriminologi på universitetet i oslo?' Jeg ønsker senere å flytte til USA og jobbe for CIA. Er det mulig hvis jeg tar en bachelor i kriminologi? Er veldig usikker, så hadde vært fint med et svar :) Jeg har prøvd å lese om det men fant ingenting.

SVAR

Besvart 18.06.2015 11:15:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
attach_file

Drømmer du om å bli lege?

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle