Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå VGS i et annet fylke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 14 år (blir 15 i år) og går det siste året på ungdomsskolen. Jeg lurte på om jeg kan søke på skole i Oslo selv om jeg bor i Akershus, og hvis jeg i såfall kommer inn flytte til hybel. Men kan jeg søke før jeg har flytten, om om jeg kan komme inn på den vdg jeg vil inn på uten om å bli flyttet til en annen skole i det samme fylket? For å være ærlig, er vdg skolen i Oslo 1. Valget mitt, for det er den eneste skolen i nærheten som har de valgene jeg vil ta, eller så er den en i Bergen, men det blir litt vel langt. Lurer også på om det er noen jeg må kontakte for å gjennomføre flytting eller søknad i løpet av en tidsfrist. Svar så fort som mulig takk %u263A

SVAR

Besvart 10.09.2015 13:53:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Tips til deg som er på boligjakt

Er du på jakt etter et sted å bo? Ung.no gir deg fem gode tips til hvor du bør lete.

 

Les mer
account_circle