Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å slutte på skolen og fortsatt ta noen av fagene?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Er en gutt på 17 som er veldig skolelei og vurderer å slutte på VG 2. Går nå yrkesfag, og har noen spørsmål rundt dette; 1. Er det mulig å slutte på skolen og fortsatt ta noen av fagene? (f.eks. norsk, samfunnsfag og engelsk(Fellesfag) 2. Hva skjer med det året jeg nå har startet med? -Forsvinner fraværet? -Vil det stå at jeg droppet ut? 3. Kontaktlærer mistenker og at jeg har dysleksi; kan jeg fortsatt "kreve" å bli testet selv om jeg slutter? 4. Om jeg velger å slutte helt, kan jeg da ta fellesfagene som privatist (om jeg orker) og ta eksamen til våren? -Slipper jeg da disse fagene neste år? 5. Hvordan går jeg egentlig frem for å slutte på skolen 6. Kan jeg fullføre 1. Semester og starte på 2. Semester i 2017? (Ett års pause)

SVAR

Besvart 02.11.2015 16:47:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

 

Les mer
account_circle