Hopp til hovedinnholdet

Er sliten av skole, kan jeg hoppe over vg2?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 18 som sliter veldig med å gå på skole. Dette er 3. året jeg forsøker og fullføre vgs men det går dårlig denne gangen også pga psykiske problemer. Er vekke flere ganger i uka og blir sliten bare av de få gangene jeg møter opp. Jeg har fullført vg1 design & håndverk og prøver å fullføre frisør nå, men det går ikke for jeg er så sliten. Jeg har veldig lyst å få studiekompetanse en gang, men orker ikke det nå. Hvilke muligheter har jeg til å fullføre vgs senere i livet? Er det noen muligheter at jeg kan en gang få studiekompetanse uten å ha fullført vg2?

SVAR

Besvart 16.11.2015 16:28:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle