Hopp til hovedinnholdet

Hva er videregående?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, først og fremst vil eg beklage for å ta et annet tema enn det eg egentlig skal ta opp, men trenger svar fort før nyttår. Eg går i 10'ende, og aner ikke hva videregående er. Vi har hatt utv timer, men lærere bruker alltid de timene på helt andre ting. Når alle snakker om linjer osv,så blir eg bare forvirret. Hver gang eg snakker med venner er de alltid sånn "Ja eg skal ta realfag og ta høyskole for å bli det og det",eg skjønner ingenting! Kunne dere forklart meg hva videregående er og høyskoler? Hva man kan jobbe med ettersom man velger linjer? Eg vet hva studiespesialisering er,alle vil ta det, eg også, siden det er nesten den eneste linjen eg vet om. Har lyst til å ta drama, men mange sier at eg ikke kommer meg så langt med det? Eg e veldig glad i drama,og vil holde på med det på videregående.. Men samtidig vil eg ta læringen min seriøst. Har hørt at hvis eg tar ekstra matte (elns) på dramalinjen, så er det det samme som studie, bare med drama? Håper på svar fort, og forklaring

SVAR

Besvart 21.12.2015 15:07:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
account_circle