Hopp til hovedinnholdet

Hvordan hjelpe kjæresten min så han klarer å fullføre VGS?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er litt bekymret for kjæresten min da han sier han vurderer å ikke fullføre videregående. Planen var opprinnelig at han skulle ta 3. vg over to år, men han føler seg veldig skolelei. Dette er noe jeg forstår fullstendig, men han har allerede kommet så langt, og han har bare ett år igjen hvor han bare skal ta halvparten av fagene, og jeg vet han kan klare det hvis han vil! Jeg har spurt han om hva han tenker å gjøre hvis han ikke fullfører, og jeg har prøvd å være veldig forsiktig når jeg har snakket med han om det siden det er kun hans valg, men jeg synes det er litt vanskelig å vite hva jeg kan si uten å gå over noen grenser siden det ikke er opp til meg. Det jeg lurer på er om hvordan jeg kan muligens hjelpe ham til å bli litt mer motivert? Jeg kommer selvfølgelig ikke til å kreve at han fullfører skolen, men jeg er bekymret for at han kommer til å angre senere i livet.

SVAR

Besvart 20.01.2016 20:19:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
account_circle