Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange år kan man gå på VGS

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er i en veldig vanskelig situasjon i livet mitt der jeg er usikker på hva jeg bør velge, jeg går nå på medier og kommunikasjon VG2 og ønsker å bytte til studiespesialisering til neste år. Kan jeg gjøre det? Hvor mange år kan man gå på VGS? Tanken min er å fullføre dette året og se hva jeg får i snitt og hva jeg får i avgangsfagene. Om jeg ikke når målene mine tenker jeg å bytte til studie neste år, men om jeg klarer å oppnå målene mine tenker jeg bare å fortsette videre. Jeg ønsker å bytte fordi jeg tror jeg vil lykkes bedre på studie, men det høres jo litt dumt ut å bytte når jeg nesten er i mål og vil få generell studiekompetanse i 3.klasse. Men jeg ønsker å oppnå mer enn bare generell studiekompetanse. Jeg gjordet det ikke så bra i 1.klasse og fikk heller ikke så bra karakterer på avgangsfagene i 1.klasse noe som også bringer meg til et annet spørsmål. Er avgangsfagene jeg fikk i 1.klasse like viktig som avgangsfagene i 2 og 3. klasse. Er avgangsfagene viktige enn selve snitt?

SVAR

Besvart 13.03.2016 17:36:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
account_circle