Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg velge kjemi 2 ?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Eg går i 2. klasse på vidaregåande (studiespesialiserande). I år har eg hatt matematikk (R1), fysikk 1, kjemi 1 og teknologi og forskingslære 2 (har ikkje hatt TOF 1). Eg var nyleg i Trondheim og har valt at eg har lyst å studere der på ingeniørfag. Snittet for å komme inn ligger rundt 5,5-5,6, avhengig av kva for ei linje eg skal velje. Dette er noko eg kjem til å klare med tanke på alle realfagspoenga eg har opparbeida. Det er slik at eg skal uansett skal ha R2 og fysikk 2, men eg er usikker på kjemi 2. Eg treng ikkje kjemi for å komme inn på NTNU og eg kjenner meg ikkje akkurat veldig motivert. Så skal eg velje kjemi 2? Eller skal eg heller velje eit "lettare" fag? Eg vil klare meg greitt i kjemi (har 5), men eg frykter det kan verte litt mykje. Spesielt sidan dette er det 3. klasse er det siste året på vidaregåande. Eg kjenner meg utruleg splitta ovanfor temaet. Hjelp!

SVAR

Besvart 11.05.2016 18:32:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Matematikk på videregående – hva skal du velge?

T-matte, P-matte, R-matte, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vanskelig å finne veien i mattejungelen. Her får du oversikten, så det blir lettere å velge det som passer best for deg.

 

Les mer
account_circle