Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal starte på videregående til høsten, på en skole hvor jeg ikke kjenner noen. Er veldig nervøs og redd. Har dere noen råd til meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg skal starte på videregående nå til høsten, og jeg skal starte på en skole hvor jeg ikke kjenner noen. har kommet inn på en skole hvor jeg må ta å pendel og derfor ikke skal gå med de jeg gikk ungdomsskolen med. har veldig sosial angst og er veldig nervøs og redd med tanke på det å starte en ny plass. ungdomsskolen var tøff, ble ikke mobbet på noen måter men jeg passet ikke inn og trivdes ikke dem 3 årene. er så redd for å bli plager, eller baksnakket; eller om så bare ikke likt. er redd alle dømmer etter utseendet og kropp, og at jeg ikke vil finne meg en plass på skolen. akkurat nå har jeg veldig lyst til å bare ta et friår fordi jeg føler meg ikke klar til og ta et så stort skritt, får en klump i halsen bare jeg tenker på skolestart. vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre for å slappe mer av, å ende opp gå skoleåret og ikke ta friår. har dere tilfeldigvis noen råd dere kunne delt med meg?

SVAR

Besvart 06.08.2016 21:18:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Fem tips til den første tiden på ny skole

Mange kjenner på sommerfugler i magen når de skal begynne på ny skole. Her er noen tips slik at du kan finne deg til rette i et nytt miljø.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle