Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå internatskole i utlandet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 15 år, som begynner i 10 kasse denne høsten. Jeg bor på et veldig lite sted, og jeg mistrives. Altså, jeg har det helt greit men jeg lengter vekk. Jeg er veldig glad i å reise og møte nye mennesker, og lære om kultur og sånt, og jeg føler meg som en fri fugl i et bur her jeg bor. Deg føler meg sinnsykt alene, for det er ikke noe felleskap for likesinnede folk på min alder her. Så jeg har lyst til å dra på boarding school. Jeg har veldig lyst til å dra på boarding school hele vgs, og helst i Spania men kunne også tenkt meg USA eller UK. Bryr meg ikke så veldig om det er i storby eller ikke, men jeg har lyst til å bo på skolen. Har prøvd å søke litt, men har ikke fått så mye opp. Hvor mye koster det? Hvor finner jeg skolene? Kan jeg få stipend, eller studielån? Hvordan er det i forhold til pensum og sånt? Får jeg lov, selvom jeg bare er 16 år på vgs? Finnes det organisasjoner for dette (Utenom EF og sånt)? Hvordan finner jeg skolene? Håper dere kan hjelpe meg!

SVAR

Besvart 16.08.2016 11:49:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ensom? Du er ikke alene!

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

 

Les mer
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Ønsker du å ta Vg2 som utvekslingselev?

Her får du tips til planleggingen og oversikt over hvordan du kan få støtte fra Lånekassen.

 

Les mer
account_circle