Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal ta fremmedspråk som privatist. Hvilke fag må jeg ta?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg hadde ikke fremmedspråk på ungdomsskolen, men i stedet Engelsk fordypning. Det vil jo si at jeg må ha Språk I+II i 3 år på videregående. Jeg går i 2. klasse på vgs. Jeg flyttet og byttet skole dette året og problemet mitt er at min nye skole har ikke det språket jeg hadde før som er Italiensk. Jeg hadde et valg mellom å begynne på nytt, det vil si at det vil ta med 1 år ekstra for å fullføre det tredje året med språk eller å ta faget som privatist. Jeg ønsker å ta det som privatist, men er forvirret om hva som gjelder for at det skal telle som fullføring av faget. Jeg skjønner ikke fagkodene på udir.no og hva jeg trener siden det ikke er mulighet for en eksamen for Italiensk l+ll. Hva er det som skal stå på vitnemålet angående språk? Er det nok med å ta Italiensk 2 bare eller må jeg ta både Italiensk 1 og Italiensk 2? og viktigst av alt teller det?

SVAR

Besvart 21.11.2016 13:24:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
account_circle