Hopp til hovedinnholdet

Jeg er usikker på om jeg skal ta fagbrev eller få studiekompetanse.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en gutt på 17 som er meget usikker på hva jeg skal bli. Jeg går på vg2 kjøretøy og hadde lenge lyst til å bli bilmekaniker. Så tenkte jeg å fullføre lærlingtiden og gå videre via Y-veien og bli ingeniør. Nå er jeg litt usikker på det hele. Har ikke egentlig noe særlig lyst til å bli bilmekaniker i det hele tatt da det betyr 2 år til med stress og mas. Jeg vurderer å hoppe over på studiespesialiserende til neste år som åpner både ingeniør, psykologi og mange andre studier jeg kunne tenkt meg. Problemet er da at jeg føler at jeg kaster bort de 2 årene jeg allerede har lagt bak meg på vg. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg trenger en litt avslappende jobb der jeg styrer arbeidsdagen mer eller mindre selv, ihvertfall en uten å bli mast på hele tiden. Bilmekaniker er et meget stressende yrke og føler nesten litt angst for å møte opp på jobb, men er jo også fine dager. Usikker på hva jeg skal gjøre og trenger litt råd. Takker for svar :)

SVAR

Besvart 21.01.2017 19:16:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan får jeg generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning. Hvordan oppnå generell studiekompetanse? Og finnes det alternative måter å søke høgskole eller universitet på?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
account_circle