Hopp til hovedinnholdet

Er det vanskelig å ta påbygg etter læretiden? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går barne- og ungdomsarbeider linjen i Oslo. Jeg har begynt å få litt depresjoner angående at jeg har tatt feil linje, at jeg ikke skulle ha tatt lærling, men påbygg istedenfor. Jeg har kjempe lyst til å studere videre, men er sykt redd for at jeg ikke klarer å ta påbygg etter 2 år som lærling. Har hørt at det er mange som ikke klarer påbygg etter lærling. Og jeg vil ikke være barne- og ungdomsarbeider resten av livet, jeg har lyst til å studere videre. Og jeg vil heller ikke jobbe med barn og unge resten av livet, men få litt annen variasjon når jeg tar meg utdanning. Hva kan jeg bli etter påbygg utenom å jobbe med barn og unge? Og hvorfor er det vanskelig å komme tilbake til skole etter lærling? Jeg har lærling på skole og aks. Hvis jeg ikke består påbygg, hvor mye koster det å ta opp fag? Og hvor gjør man det evt.? Trenger all info jeg kan få om læretiden, påbygg etter læretiden, osv. Vær så snill og hjelp meg!

SVAR

Besvart 02.06.2017 16:03:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv.

 

Les mer
attach_file

Lærlingers rettigheter og plikter

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

 

Les mer
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle