Hopp til hovedinnholdet

Jeg trives ikke i klassa mi, kan jeg bytte klasse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg begynte på vgs for litt over to uker siden, noe jeg egentlig hadde sett fram til, men i den nye klassen trives jeg ikke i det hele tatt. Det er ikke at jeg blir mobbet eller noe, men jeg føler jeg ikke passer inn med noen av de andre. Jeg har virkelig prøvd å være positiv, men dagene blir bare verre og verre. Det er en del andre som kjenner hverandre fra før av i klassen, noe som gjør at jeg føler meg veldig ensom og utelukket. Jeg har utrolig lyst til å bytte klasse til den venninnen min går i. Vi søkte faktisk om å ikke komme i klasse, men nå forstår jeg at det egentlig ikke var så smart som jeg trodde. Jeg har snakket med rådgiver som sa at det var mulig og bytte til den klassen kun dersom noen fra den klassen vil bytte plass med meg, noe jeg tviler på at vil sje.. Hver dag går jeg å tenker på hvor mye bedre jeg ville fått det i den andre klassen, og det begynner å påvirke meg psykisk. Hva burde jeg gjøre?

SVAR

Besvart 07.09.2017 21:12:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Ønsker du å bytte klasse?

Det kan være skummelt å begynne på ny skole. Kanskje kjenner du ikke så mange i klassen, eller bestevennen din er i parallellklassen. Det hadde vært fint å bytte klasse... eller?

 

Les mer
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
account_circle