Hopp til hovedinnholdet

Hva er forskjellen på psykolog, psykoterapaut og teraput?  

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Ung. Det er ikke lenge til jeg skal velge videregående linjer og skoler. Jeg har vurdert å bli psykolog fordi jeg syntes det er veldig koselig å hjelpe andre. Jeg er litt usikker på hva som er forskjellen p psykolog, psykoterapeut og terapeut. Jeg vet også hvilken linje jeg kan gå, men om jeg tar helse og oppvekst hvilket fag må jeg ta på 2. året på vgs? Må jeg ta påbygg for å studere psykologi? Hva er forskjellen på å studere psykologi som fag eller som profesjon? Hva skjer om snittet mitt er under det som trengs, kan jeg ikke studere da?

SVAR

Besvart 09.10.2017 16:46:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
account_circle