Hopp til hovedinnholdet

Jeg går helse- og oppvekstfag med studiekompetanse, og skjønner ikke når jeg skal ut i læra 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei jeg er en 17 år gammel jente som går 2 året helse oppvekst med studiekompetanse(strømmen vgs) det jeg lurer på er når er det jeg kan gå ut i læra? og hvordan funker det? må jeg gjøre det gjennom skole? er det de som finner lærlings plasser for meg? er det de som sier ifra når man kan søke om å gå inn i læra eller hvordan funker det? jeg lurte også på om om jeg får fagbrev? kan jeg gå rett inn til høyskolen? eller må jeg ta påbygg?

SVAR

Besvart 13.10.2017 16:24:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Lærlingers rettigheter og plikter

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

 

Les mer
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
account_circle