Hopp til hovedinnholdet

Er gjesteelev i et annet fylke. Har jeg noen rettigheter om skoleplass i hjemfylket mitt? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg bor i leilighet ett stykke unna foreldrene mine og er gjeste elev i ett annet fylke, grunnet idrett, og går VG3, men etter sommeren har jeg opplevd å bli ekskludert og trives ikke lenger i klassen eller idrettslaget. Jeg savner hjemme, og har lyst til å flytte hjem igjen å prøve å få ting til å funke der, for jeg merker at det sliter veldig på psyken å tilbringe så mye tid med ett lag jeg ikke føler meg velkommen i. Har jeg noen rettigheter om skoleplass i hjemflyke mitt? og vil det være mulig å bytte skole mellom terminene?

SVAR

Besvart 20.10.2017 16:25:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
account_circle