Hopp til hovedinnholdet

Vil studere medisin, men mangler realfagene. Er det mulig å ta disse opp etter militæret? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Går 2 klasse på videregående. Har innsett nå at jeg vil studere medisin, men tingen er det at jeg har ikke de fagene som kreves for å komme inn på medisinstudiet. Mangler s1 + s2 matte, mangler kjemi 1 + 2 og fysikk 1. Skal forhåpentligvis i førstegangstjenesten etter videregående, men er det noe mulighet å få ta opp disse fagene etter militæret? Hilsen fortvilet jente.

SVAR

Besvart 25.10.2017 11:01:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Drømmer du om å bli lege?

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Utdanning i Forsvaret

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

 

Les mer
account_circle