Hopp til hovedinnholdet

Jeg har litt lyst til å bli sykepleier, men jeg takler ikke sprøyter eller blod :( er det mulig å trene seg opp til å bli vant til det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har veldig lyst til å ha et yrke innenfor helse, men jeg aner ikke hva jeg skal bli. Jeg har litt lyst til å bli sykepleier, men jeg takler ikke sprøyter eller blod :( er det mulig å trene seg opp til å bli vant til det? Og hvis jeg tenker på sykepleierutdanning, er det smartest for meg å gå helse og oppvekst med generell studiekompetanse eller studiespesialisering? Trenger jeg noen spesielle realfag for å bli sykepleier og eventuelt ta høyere utdanning? Jeg føler jeg ikke får noe konkret svar på dette på utdanning.no eller hos videregående skoler jeg har besøkt. Jeg føler meg litt «stresset» på grunn av vi snart (neste år) skal velge hva vi skal søke på VGS. Håper på svar! Hilsen 10.klassing

SVAR

Besvart 25.10.2017 11:28:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan får jeg generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning. Hvordan oppnå generell studiekompetanse? Og finnes det alternative måter å søke høgskole eller universitet på?

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
account_circle