Hopp til hovedinnholdet

Interessert i data. Burde jeg velge studiespesialisering eller yrkesfag? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg lurer på hva slags utdanning jeg skal ta. Fordi jeg tenkte først å bli dataingeniør, men interessen begynner å falle. Derimot noe jeg synes virker veldig interessant er PC-bygging. I sommer bygde jeg min egen PC og jeg ser på videoer som handler om bygging og om forskjellige komponenter i seg selv. Jeg tenker mest på en jobb på Komplett fordi jeg vet at de har bygger-stillinger og det virker som et ganske greit sted å jobbe. Så hva slags utdanning bør jeg se på for å komme inn dit? Jeg tenkte å ta studiespesialiserende først også finne noe innen data etter det. Er dette klokt eller burde jeg se etter an annen linje på videregående? I så fall, hvis studiespes er greit på videregående så hva skal jeg ta etter det? Jeg går i 10. klasse og må finne ut hvor jeg skal gå snart i tilfelle jeg må flytte langt eller ikke.

SVAR

Besvart 25.10.2017 14:52:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
attach_file

Hvordan får jeg generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning. Hvordan oppnå generell studiekompetanse? Og finnes det alternative måter å søke høgskole eller universitet på?

 

Les mer
account_circle