Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke YSK helse- og oppvekst i et annet fylke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 15 år gammel jente som til neste år skal søke videregående. Jeg har tenkt litt på å gå Ysk - Helse og oppvekst i Oslo, og lurer på om dette er en landsdekkende linje? Jeg bor altså i et fylke som ikke tilbyr dette, og til neste år kan det være aktuelt for meg å flytte til fylket som tilbyr det, eller nabofylket. Hva slags krav har jeg med tanke på søking utenfor eget fylke når det kommer til denne linja? Mulig jeg også ikke får meldt flytting før 1.Mars. Vet at dette er en linje med strenge inntakskrav, så jeg lurer da på om det i det hele tatt er mulig for meg å komme inn? Vet også at Oslo har ekstra spesielle retningslinjer for inntak da skolene er forbeholdt elevene i fylket. Evt også om du har noen gode linker som sier litt mer om linja. Ønsker å gjøre et bevisst valg. Eksempelvis noen intervjuer fra elever som går Ysk - HO, eller fordypning fra skoler som tilbyr det, annet enn en definisjon.

SVAR

Besvart 09.11.2017 08:03:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Søke videregående opplæring? Forvirret?

Vanskelig å finne frem i jungelen av informasjon? Lurer du på hvordan du får svar på spørsmålene dine? Først må du finne ut hva du lurer på.

 

Les mer
account_circle