Hopp til hovedinnholdet

Vil bli politi. Hvilke ekstra fag må jeg ta på vgs for å kunne bli politi? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Siden 10. klasse har jeg tenkt på at jeg vil bli politi når jeg blir stor. Det er fortsatt et par ting jeg lurer på innen politiyrket og veien til det. Nå går jeg på VGs og holder på med mitt første år. Det jeg lurer på er hvilke ekstra fag jeg må ta på VG 2og evt VG 3 for å kunne bli politi? Biologi, Fysikk osv. Og etter 3 år på politihøgskolen, hva skjer så? Er klar over at poengsummene man må ha for å komme inn på politihøgskolen kan variere fra år til år. Men hvordan burde en gjøre det faglig på skolen for å ha en sjanse til å komme inn der? Er en sporty gutt som også er kjempe glad i matte. Men klarer å holde meg på 4 i de fleste fag og få 5’ere også om jeg bare øver nok. Læreren min fra ungdomsskolen sa det at politiet har bruk for flere politifolk med andre bakgrunner, stemmer dette? At det kanskje kan være en liten fordel for meg. Ellers har jeg ikke noen flere spørsmål. Trenger mest svar på hvordan en må gjøre det faglig på VGs for å bli politi.

SVAR

Besvart 01.11.2017 14:12:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Politiutdanning - dette kreves av deg

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

 

Les mer
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle