Hopp til hovedinnholdet

Sliter med mattefagene. Må jeg ta dem som privatist?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg strøk på eksamen 1.videregående i matte og går på studiespesialisering. Andre året da jeg skulle ta denne opp strøk jeg igjen enda en gang. Samtidig så strøk jeg også på den siste eksamenen jeg hadde i matte til vg2 (avgangseksamen). Nå går jeg i tredje og har ingen grunnlag for karakter i matte i noen av terminene. Bare 1’ere fra + til -. Men jeg har meldt meg opp som privatist for å klare eksamenen som gjelder for vg1. Skolen dekker eksamenen som gjaldt for ifjor (den siste) ettersom jeg har en sjangse på denne først. Jeg sliter veldig psykisk med dette for jeg prøver hardt og stresser ekstra mye og vitnemålet er ikke langt unna. Så var spørsmålet mitt, er det fare for å ikke få vitnemålet visst jeg bare består avgangseksamenen? Eller må jeg ha klart begge eksamene? (Både for vg1 og vg2)? Vi har ikke matte vg3 så slepper å tenke på flere enn disse. Er fortsatt vanskelig og som sagt jeg sliter. Hilsen oppgitt ungdom.

SVAR

Besvart 10.11.2017 15:25:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan få bedre karakterer?

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

 

Les mer
attach_file

Matematikk på videregående – hva skal du velge?

T-matte, P-matte, R-matte, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vanskelig å finne veien i mattejungelen. Her får du oversikten, så det blir lettere å velge det som passer best for deg.

 

Les mer
attach_file

Ti tips for å mestre matte

Sliter du med matteleksene? ENT3R jobber med å få elever til å velge realfag. Her kan du lese om deres tilbud og tips til å mestre matematikk.

 

Les mer
account_circle