Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg skal velge toppidrett eller studiespes. Hva skal jeg gjøre? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Skal begynne på VGS til høsten, å da vil jeg dra på Sam Eyde for å ta toppidrett i håndball. Spiller jo ikke egentlig håndball for å bli best, så mamma å pappa syns ikke e skal det. Fordi det er langt å dra, pluss at de mener jeg ikke er så flink at jeg kan gå på topp idrett. Så da blir det heller studiespess. De sier også at jeg må tilpasse meg litt deres grenser, men d vil jo ikke jeg. For jeg har så ekstremt lyst å ta toppidrett, men da får jeg ikke tatt realfag noe jeg syns er veldig gøy. Men samtidig så elsket jeg det når vi var på hospitering der, å nå vet jeg liksom ikke helt hva jeg skal gjøre, pappa syns liksom det er dumt å vippe sånn. Men elsker jo å spille håndball å trene å hele den pakka der, men samtidig elsker jeg jo matte å naturfag (noe de ikke har så mye av på toppidrett). Hva syns du jeg burde gjøre med det?

SVAR

Besvart 14.11.2017 14:45:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
account_circle