SVAR
Besvart 28.11.2017 15:06:14
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei, og takk for ditt spørsmål!
Vi har skrevet en artikkel med all informasjon om det å ta påbygg enten som elev eller som privatist. Jeg anbefaler deg å lese den for mer informasjon. Hvis noe er uklart, er det bare å sende inn et nytt spørsmål.
Du spør også om det ville vært best for deg å ta påbygg som privatist. Vi anbefaler ingen som har rett på å ta påbygg, og heller ta det som privatist.
Det er ofte tyngre å ta opp fag privatist. Som privatist tar man kun eksamen, men man får ingen hjelp til forberedelser. Du må selv passe på at du tar fag som gir en godkjent kombinasjon, få oversikt over pensum, hvordan eksamen gjennomføres og hva som er lurt å forberede seg på, i tillegg til å lære deg pensum - i alle fag. Du må også skaffe bøker og ordne praksis selv. Man får ingen veiledning, ingen tilbakemeldinger og ingen å sammenligne seg med underveis. Du kan lese mer om det å være privatist i denne artikkelen.
Men det er selvsagt ditt valg og du må gjøre det som føles best for deg. Du kan også snakke med rådgiver på skolen eller besøke karrièresenteret i fylket ditt for mer informasjon og veiledning.
Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!
Vennlig hilsen
UngInfo i samarbeid med ung.no
UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.
Les mer
attach_file
Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.
Les mer
attach_file
Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.
Les mer
attach_file
Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.
Les mer