Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få fritak fra gym på vgs?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente som er halvveis inn i 9.klasse, og jeg tenker mye på hvilken linje jeg skal ta når jeg begynner på videregående. Jeg har prøvd å søke rundt, men finner ingenting som virkelig passer for meg. Jeg har hatt fritak fra gym i hele 9. klasse, grunnet til at jeg ble stresset og oppfattet det som ekstremt ubehagelig. Jeg hadde planer om å ta studiespesialiserende, og ser at det er gym i den linjen. Det får meg til å ikke ville velge det. Jeg liker å jobbe selvstendig og praktisk. Jeg har også lest litt på helse- og oppvekstfag, og jeg synes det høres fint ut. Problemet er at jeg tror studiespesialiserende er mer rette vei å gå, når det kommer til hva jeg vil bli. Mitt største ønske er lærer, og etter det barne- og ungdomsspskolog. Kan jeg få fritak fra gym, om jeg velger studiespesialiserende, om jeg får kontakt med PPT angående det, eller burde jeg velge helse- og oppvekstfag? Takk for svar.

SVAR

Besvart 14.12.2017 15:54:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
account_circle