Hopp til hovedinnholdet

Skal søke videregående og synes det er vanskelig å velge. Hva gjør jeg om jeg angrer på valget mitt? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg skal snart søke VGs. Jeg vet ikke hva jeg skal velge og hva jeg vil bli. Jeg tenkte å bli tannlege asistent, men jeg er redd for å angre at jeg ikke studerte videre. Og hvor mye tjener tannlege assistent forresten? Det et ikke så lenge til 1. Mars som er fristen og jeg har ikke peiling på hva jeg skal velge. Skal vi forresten velge bare 3 linjer eller må vi også velge skoler? Jeg vil ikke gå på en VGs som er lang unna der jeg bor. Jeg bor i Hamar. Jeg tørr ikke å snakke med foreldrene mine om det og venne mine. I 9. Klasse hadde jeg 4,2 i snitt, hvilken linje tror dete at passer for meg i forhold til min karakter? Hva skal jeg gjøre? En annen ting er også i det siste har jeg vært ganske så sliten og gråter noen ganger for meg selv og tenker på det med VGs. Kan det være fordi jeg ikke får nok søvn. Trenger svar fort!

SVAR

Besvart 05.01.2018 14:39:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
account_circle