Hopp til hovedinnholdet

Hva er matematikk R1, S1 og S2? Har dere noen tips til hvordan jeg kan like realfag?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Fyller 16 i år og etter høsten skal jeg på VGs. Jeg tenker å ta medisinstudiet for så å gå vidre på psykiater elr noe sånt er ikke helt sikker men er veldig usikker på karakterene og den lange veien. Du må ha studiekompetanse VGs 3’ år i hvertfall noe som ikke virker så vansklig men sp må du ha R1 matte eller S1 og S2 matte som jeg ikke vet hva er er det Liksom p matte eller? Og du må ha fysikk 1 noe som jeg ikke liker fordi jeg ikke er så altforgod i naturfag osv. Og snittet må være utrolig høyt. Opp mot 5,4 osv. Mine karakterer nå er nogenlunde bra med 5 de siste 2 årene nå, men går bare på ungdomsskolen. Og uansett utdanning er det jo en lang vei og gå så jeg lurer på om du har koen tips. Hvordan jeg kan like mate og fysikk og alle de realfagene som egt er ganske kjedelige. Naturfag og Matte er fagene jeg er dårligst i og redder som regelt 4’erene med 6 ere i eks engelsk så er redd jeg ikke vil stå om jeg da velger realfag på VGs, og man må nok stå for p komme inn på medisinstudiet.

SVAR

Besvart 11.01.2018 14:16:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan får jeg generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning. Hvordan oppnå generell studiekompetanse? Og finnes det alternative måter å søke høgskole eller universitet på?

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Matematikk på videregående – hva skal du velge?

T-matte, P-matte, R-matte, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vanskelig å finne veien i mattejungelen. Her får du oversikten, så det blir lettere å velge det som passer best for deg.

 

Les mer
account_circle