Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å søke på studiespesialisering, men er usikker på om jeg bør ta realfag

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går nå i 9. Klasse og etter påsken 2018 skal vi besøke videregåendeskole med klassen min. What!? Dette er alt for tidlig og jeg aner jo ikke hva jeg vil bli. Jeg bor også i en liten by der vi bare har utvalg av 2 videregåendeskoler. Så det står mellom valget av ganske mange linjer. Men jeg har bestemt meg for at jeg skal ta noe innenfor studiespesialisering. Enten studiespess med matte og naturfag eller med media og skuespill. Jeg hater jo matte, så det er vel ingen god idé. Jeg vil jo gjøre noe jeg trives med. Og dessuten så er drama og media noe jeg virkelig brenner for, og rett og slett elesker å drive med. Jeg ønsker p ta studiespesialisering så jeg får mulighet til å bli generelt hva jeg vil. Men hvis jeg velger media og drama er det et par yrker og ikke kan utdannes i uten å ha spesialisert meg innenfor matte og naturfag. Jeg har jo egentlig ingen planer om å bli fysiker, lege eller insenjør.(som er noe av det jeg da ikke kunne utdannet meg som) Hva skal jeg velge?

SVAR

Besvart 11.01.2018 12:12:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hvordan får jeg generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning. Hvordan oppnå generell studiekompetanse? Og finnes det alternative måter å søke høgskole eller universitet på?

 

Les mer
account_circle