Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta opp yrkesfag for å som privatist og slippe fremmedsspråk?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har et spørsmål angående studiekompetanse. Jeg har fullført 3-åring studiespesialisering på med ståkarakter i alle fag og har lite fravær. Jeg har vært ekstremt uheldig og strøk på en eksamen i italiensk 1 på vg2. Jeg har prøvd å tatt den opp igjen, men får det ikke til. Derfor lurer jeg på om det er annen løsning. Jeg har såå lyst til å studere, og siden jeg har alle grunnfagene og programragene godkjent så synes jeg dette er en utrolig kjip situasjon å sitte i. Hvis man går yrkesfag med påbygg vg3 så slipper man språk men oppnår full studiekompetanse. Er det noe mulighet for meg å ta evt. yrkesfag som privatist med de fagene jeg må ha der for å kunne få full studiekompetanse? I og med at jeg har hatt like mange timer som må til for å klare påbygg-delen, er det noe som helst mulighet for å kun ta fagene innen feks. helse og sosial som privatist og da kunne droppe påbygg-delen i vg3 siden jeg allerede har alle de timene fra før av? Altså ta det i motsatt rekkefølge?

SVAR

Besvart 26.01.2018 15:06:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
account_circle