Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå på vgs i et annet fylke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 15 år fra Haugesund. 1.mars har jeg en frist til å søke Vidergående skole. Jeg lurer på om det er mulighet å søke vgs i et annet fylke? F.eks Hordaland? Jeg har lyst til å søke skole i Bergen. Jeg har en del venner der, og trives bedre i Bergen enn det jeg gjør her. Jeg tror det hadde vert bra for meg å gå vgs i en annen by, jeg er bare veldig usikker på om det er mulighet for det?

SVAR

Besvart 27.01.2018 23:03:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle